Medische pedicurebehandelingen

zorgprofiel 0+1        € 37,00
diabetische-/ reumatische- / risicovoeten

  • Extra controle op risicovolle plekken
  • Knippen van de nagels
  • Verwijderen van overtollig eelt
  • Dunner fraisen van verdikte nagels
  • Evt. verwijderen van likdoorns/eeltpitjes
  • Evt. behandelen van ingroeiende nagels
  • Verzorgen van nagelomgeving
  • Sok- en schoenadvies
  • Incrèmen met verzorgende voetencrème voor risicovoeten

 

zorgprofiel 2,3,4*    € 34,00

diabetische-/ reumatische- / risicovoeten

  

Voorrijkosten vanaf € 5,00

 

Medische technieken

Nagelregulatie of nagelorthese (excl. pedicurebehandeling)

 

Teenorthese (inclusief nacontrole)

Klein/middel/groot € 15/€25/€35

 

Nagelregulatie  € 27,50

(kunststof- of draadbeugel per stuk) inclusief nacontrole  

 

Nagelreparatie grote teen/kleine teen € 15,00/€10,00

met gel of acryl (per nagel) inclusief nacontrole      

* opmerking bij diabetische voetbehandeling

Basisverzekering: voor vergoeding via de basisverzekering (zorgprofiel 2, 3, 4) wordt u eerst doorverwezen naar uw podotherapeut. De podotherapeut regelt de afstemming van de medisch noodzakelijke voetzorg met een gecontracteerde medisch pedicure. Het cosmetische-, aanvullende deel van de behandeling is geen onderdeel van de in de basisverzekering opgenomen zorg.  Voor dit deel betaalt u een eigen bijdrage. U moet hierbij denken aan: knippen, polijsten, nagelomgeving schoonmaken, korte voetmassage etc. Wanneer u hiervan geen gebruik wilt maken, wordt alleen de medisch noodzakelijk voetzorg verleend, zoals omschreven in de zorgstandaard. 

Zorgprofielen: de voetzorg is opgedeeld in 4 zorgprofielen. Het vaststellen van het zorgprofiel gebeurt onder verantwoordelijkheid van de behandeld arts. De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of de voetzorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt.

Vergoedingen door zorgverzekeraars
Via deze link kunt u zien welke vergoeding van voetzorg voor u van toepassing is. Per zorgverzekeraar vindt u informatie over de verzekeringen, het aantal behandelingen en het bedrag dat wordt vergoed. 


Schimmelnagels

Een schimmelnagel is een veel voorkomend probleem. Ze ontsieren de tenen en het kan voor mensen met diabetes mellitus ook nog eens gevaarlijk zijn.

Wat is een schimmelnagel?

Kalknagels - ook wel schimmelnagels of mycosenagels genoemd, ontstaan door een nagel- of huidschimmel die de nagel (en huid)infecteert. De schimmel zorgt ervoor dat de nagels vanaf de nagelranden verkleuren: ze worden witgeel, groen of bruinig. Na verloop van tijd wordt de nagel dikker en brokkelig en kan hij zelfs loslaten. Een lelijk gezicht.

Wanneer wordt schimmeldiagnostiek toegepast?

Een schimmelinfectie kan niet met het blote oog worden waargenomen. Andere oorzaken kunnen ook voor een afwijkende verkleuring van de nagels zorgen zoals: psoriasis, medicijngebruik of een chronische ziekte. Het is daarom belangrijk om te laten vaststellen of er een schimmel in het spel is en om welke schimmelsoort het gaat. 

Wat houdt schimmeldiagnostiek in?

De medische pedicure van pedicurepraktijk Wempe te Lelystad is bevoegd om (na toestemming van uw huisarts) een biopt af te nemen van de aangedane nagel en/of huid. Dit biopt wordt naar het laboratorium van het UMC St. Radboud in Nijmegen opgestuurd. Na 10 werkdagen ontvangt de medisch pedicure de uitslag en zal deze met u (en huisarts) bespreken. 

Worden deze kosten vergoed door de verzekeraar?

Met een verwijsbrief worden de kosten deels vergoed door de ziektekostenverzekering. Dit bedrag gaat af van uw eigen risico. 

Wat gebeurt er verder?

Afhankelijk van de uitslag van de biopt zal met u een behandeltraject worden gestart van 3 maanden.Duur van (basis)pedicurebehandeling ongeveer 45 minuten. Indien de werkzaamheden langer duren dan de genoemde tijd wordt voor iedere 15 minuten extra  € 10,00 berekend.

 

Prijzen (incl. BTW) gewijzigd per 20 juni 2020.