Medische pedicurebehandelingen


In pedicurepraktijk Wempe te Lelystad wordt gewerkt met de nattechniek pedicuremotor. Tijdens de (medisch)pedicurebehandelingen wordt de behandelde plek gekoeld door middel van gedemineraliseerd water dat tijdens het gebruik van de freesmachine op de huid gesprayd wordt. Het voordeel hiervan is dat er nauwelijks tot geen branderig gevoel ontstaat. Tevens desinfecteert de spray. Zo kunt u optimaal genieten van uw pedicurebehandeling.


zorgprofiel 0+1        € 52,00 (1e pedicurebehandeling)
diabetische-/ reumatische- / risicovoeten

 • Extra controle op risicovolle plekken
 • Knippen van de nagels
 • Verwijderen van overtollig eelt
 • Dunner fraisen van verdikte nagels
 • Evt. verwijderen van likdoorns/eeltpitjes
 • Evt. behandelen van ingroeiende nagels
 • Verzorgen van nagelomgeving
 • Sok- en schoenadvies
 • Korte voetmassage met gebruik van voetscrub en verzorgende voetcrème voor risicovoeten

 zorgprofiel 2,3,4*   

diabetische-/ reumatische- / risicovoeten

Vervolgafspraak binnen 8 weken € 45,00

 • Extra controle op risicovolle plekken
 • Knippen van de nagels
 • Verwijderen van overtollig eelt
 • Dunner fraisen van verdikte nagels
 • Evt. verwijderen van likdoorns/eeltpitjes
 • Evt. behandelen van ingroeiende nagels
 • Verzorgen van nagelomgeving
 • Korte voetmassage met gebruik van voetscrub en verzorgende voetcrème voor risicovoeten

 

 Ambulant

 Voorrijkosten vanaf € 6,00

 


* opmerking bij diabetische voetbehandeling

Basisverzekering: voor vergoeding via de basisverzekering (zorgprofiel 2, 3, 4) wordt u eerst doorverwezen naar uw podotherapeut. De podotherapeut regelt de afstemming van de medisch noodzakelijke voetzorg met een gecontracteerde medisch pedicure. Het cosmetische-, aanvullende deel van de behandeling is geen onderdeel van de in de basisverzekering opgenomen zorg.  Voor dit deel betaalt u een eigen bijdrage. U moet hierbij denken aan: knippen, polijsten, nagelomgeving schoonmaken, korte voetmassage etc.

Zorgprofielen: de voetzorg is opgedeeld in 4 zorgprofielen. Het vaststellen van het zorgprofiel gebeurt onder verantwoordelijkheid van de behandeld arts. De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of de voetzorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt.

Vergoedingen door zorgverzekeraars
Via deze link kunt u zien welke vergoeding van voetzorg voor u van toepassing is. Per zorgverzekeraar vindt u informatie over de verzekeringen, het aantal behandelingen en het bedrag dat wordt vergoed.


Specialistische technieken

Nagelregulatie voor de behandeling van tunnel-, ingroeiende en stootnagels (i.c.m. pedicurebehandeling)

 

 

 


Nagelregulatie  € 27,50

 

(kunststof- of draadbeugel per stuk) inclusief nacontrole
  

Nagelreparatie grote teen/kleine teen € 17,50/€12,50

 

met gel of acryl (per nagel) inclusief nacontrole    

 


Teenorthese (inclusief nacontrole)

 

Klein/middel/groot € 25/€35/€45

een orthese is een teenstukje dat helpt om de tenen in de juiste positie te krijgen. Op deze manier verbetert de drukverdeling in uw tenen, waardoor u minder pijn ervaart en het herstel bevorderd wordt. Heeft u bijvoorbeeld last van een likdoorn of een drukplek? Een orthese voor de tenen helpt deze klachten te verlichten en bevordert het herstel.


Diabetische voetzorg

De medisch pedicure besteedt extra aandacht aan de eerste signalen en herkent de ernst van beginnende wondjes. Hoe eerder een beginnende wond wordt geconstateerd en behandeld, hoe meer er voorkomen kan worden, zoals een ulcus (open wond) zoals te zien is op deze foto's.

 


Over likdoorns

Een likdoorn, ook wel ‘eksteroog’ of clavus genoemd, is een kegelvormige eeltplek die naar binnen groeit. Een likdoorn ontstaat als gevolg van langdurige druk op dezelfde plek. In het midden van een eeltplek verzamelen zich dode huidresten die samen een likdoorn kunnen vormen. Deze plek kan pijnlijk worden, omdat de likdoorn, als een ‘doorn’ naar binnen groeit. Vaak ontstaat er druk op het bot of op een zenuw. Mensen die smalle schoenen dragen kunnen sneller te maken krijgen met een likdoorn. De schoen drukt dan op bepaalde plekken op de voet, waardoor hier eelt en vervolgens een likdoorn ontstaat.

 

likdoorn, eksteroog, eeltvorming,
Na de pedicurebehandeling

Schimmelnagels

Een schimmelnagel is een veel voorkomend probleem. Ze ontsieren de tenen en het kan voor mensen met diabetes mellitus ook nog eens gevaarlijk zijn.

Wat is een schimmelnagel?

Kalknagels - ook wel schimmelnagels of mycosenagels genoemd, ontstaan door een nagel- of huidschimmel die de nagel (en huid)infecteert. De schimmel zorgt ervoor dat de nagels vanaf de nagelranden verkleuren: ze worden witgeel, groen of bruinig. Na verloop van tijd wordt de nagel dikker en brokkelig en kan hij zelfs loslaten. Een lelijk gezicht.

Wanneer wordt schimmeldiagnostiek toegepast?

Een schimmelinfectie kan niet met het blote oog worden waargenomen. Andere oorzaken kunnen ook voor een afwijkende verkleuring van de nagels zorgen zoals: psoriasis, medicijngebruik of een chronische ziekte. Het is daarom belangrijk om te laten vaststellen of er een schimmel in het spel is en om welke schimmelsoort het gaat. 

Wat houdt schimmeldiagnostiek in?

De medische pedicure van pedicurepraktijk Wempe te Lelystad is bevoegd om (na toestemming van uw huisarts) een biopt af te nemen van de aangedane nagel en/of huid. Dit biopt wordt naar het laboratorium van het UMC St. Radboud in Nijmegen opgestuurd. Na 10 werkdagen ontvangt de medisch pedicure de uitslag en zal deze met u (en huisarts) bespreken. 

Worden deze kosten vergoed door de verzekeraar?

Met een verwijsbrief worden de kosten deels vergoed door de ziektekostenverzekering. Dit bedrag gaat af van uw eigen risico. 

Wat gebeurt er verder?

Afhankelijk van de uitslag van de biopt zal met u een behandeltraject worden gestart van 3 maanden.Duur van (basis)pedicurebehandeling ongeveer 45 minuten. Indien de werkzaamheden langer duren dan de genoemde tijd wordt voor iedere 15 minuten extra  € 10,00 berekend.

 

Prijzen (incl. BTW) gewijzigd per 15 december 2023.